سید علی اکبر انتظام با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به رشد مناسب و حجم گسترده فضای سبز شهر مشهد طی سالهای اخیر، توسعه کیفی و ارتقای رشد و سلامت گیاهان ،به طور ویژه ای مورد توجه قرار گرفته و تلاش می شود با استفاده از روش های نوین و پربازده در راستای بهبود کیفیت فضای سبز شهر مشهد گام برداریم.
وی افزود: یکی از انواع عملیات اجرایی در فضای سبز شهر مشهد، عملیات کوددهی درختان، درختچه ها و توده های فضای سبز شهری است که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته این عملیات از نیمه آذر ماه آغاز شده و تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت.
انتظام ادامه داد: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته، در بازه زمانی یاد شده بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله درخت و درختچه و بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع پرچین کاری در مناطق ۱۳ گانه شهر مشهد با استفاده از عملیات کوددهی مورد تیمار قرار میگیرند.
مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد افزود: یکی از روشهای مناسب و پربازده کوددهی درختان و درختچهها روش چالکود است که با توجه به بازده اقتصادی و عملکردی مناسبی که دارد طی سال های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این روش، در نزدیکی ریشه درختان و درختچه ها چاله هایی حفر می شود و سپس درون آنها با مواد آلی و شیمیایی پر میشود و از آنجا که درخت گیاهی دائمی است به دلایل مختلف هر سال تراکم ریشه در حوالی منطقه چالکود بیش از پیش افزایش یافته و سطح تماس ریشه باید با این منطقه غنی از کود افزایش مییابد و همین موضوع باعث افزایش کارایی مصرف کود و افزایش بهرهوری کود و بهبود رشد درختان و درختچه های شهری میشود.
انتظام ادامه داد: در حال حاضر با توجه به خاک ترکیبی تولید شده توسط شهرداری مشهد پیشبینی شده است، عملیات چالکود ۱۲ هزار اصله با استفاده از ۳ هزار مترمکعب خاک ترکیبی و کود آلی غنی شده در سطح شهر مشهد صورت پذیرد.
